چرا باید از کوچینگ سازمانی استفاده کنیم؟
چرا باید از کوچینگ سازمانی استفاده کنیم؟
- افزایش انگیزه نیروها و بازدهی سازمان
پرسش و پاسخها و راهکارهایی که در جلسات کوچینگ سازمانی ارائه میشود، میتواند خیلی از مشکلات نیروها را حل کند. مشکلاتی که بعضی از آنها به خود سازمان مربوط است و بعضی دیگر در زندگی افراد ریشه دارد. بنابراین با حل شدن این مشکلات و تنش و تعارضها، میانگین انگیزه نیروهای سازمان افزایش پیدا کرده و در نهایت بازدهی کل سازمان هم رشد میکند.
راههای افزایش انگیزه کارکنان در محیط کار
- افزایش سرعت رشد
با افزایش انگیزه و افزایش بازدهی سازمان، شرکت با سرعت بیشتری به سمت اهداف مورد نظرش حرکت میکند. این رشد، سرعت خودش را علاوه بر انگیزه افزایش یافته کارمندان، در مرحله دوم از تعارضاتی که نسبت به قبل کاهش یافتهاند، میگیرد.
- کاهش هدر رفت منابع مالی
قسمت زیادی از منابع مالی یک سازمان به دلایل ریز و جزئی از بین میرود. مثلا نبود دانش کافی در نیروها باعث میشود آنها در جذب مشتری و… کوتاهی کرده و بخش زیادی از منابع و همینطور سود را از بین ببرند. همینطور بازدهی پایین افراد، مسیر دیگری برای هدررفت منابع مالی شرکت است. با برگزاری جلسات کوچینگ سازمانی و از بین رفتن این مسیرهای هدردهنده منابع، بودجه و درآمد شرکت به شدت افزایش پیدا میکند.
- نگهداری از کارکنان فعلی و افزایش تعهد
اگر در یک شرکت فعال باشید، خودتان بهتر میدانید که استخدام یک نیرو، آموزش او، جبران آزمون و خطاها و… چقدر برای مجموعه هزینهبر است. یکی از مشکلات بزرگ هر سازمان که مدیران با آن روبرو هستند؛ همین از دست رفتن نیروهای قبلی و چالش پر کردن جای خالی آنهاست.اگر سازمان بتواند جلسات کوچینگ را در شرکت برگزار کرده و مشکلات را از بین ببرد؛ از شر مشکل خروج منابع انسانی هم تا حد زیادی راحت میشود. خود این موضوع به معنی ذخیره کردن مقدار زیادی از منابع مالی شرکت است.
- افزایش خلاقیت
اگر اهل مطالعه مقالات خارجی در زمینه رشد کسب و کار باشید؛ میدانید که در فضای بیزینس خارج از کشور به موضوع خلاقیت اهمیت زیادی داده میشود. در واقع خلاقیت همان چیزی است که باعث میشود شرکت بتواند یک مشکل را با یکدَهم منابع مورد نیاز حل کند، همینطور خلاقیت، آن ایده جذابی است که از طرف نیروی شرکت مطرح شده و باعث افزایش چند ده درصدی درآمد مجموعه میشود.
چیزهایی که در حال حاضر باعث کاهش خلاقیت در سازمانها میشود، اینها هستند:
رفتار غلط مدیران،
تنشهای بین اعضا،
انگیزه پایین،
شرایط بد نیروها
و…
با توجه به اینکه جلسات کوچ سازمانی میتواند اغلب این مشکلات را تا حد زیادی کنترل کند؛ میتوان گفت بعد از آن باید منتظر افزایش خلاقیت کارمندان و در نهایت افزایش سود مجموعه بود.
- افزایش اعتماد به نفس کارمندان
- هر چه اعتماد به نفس اعضای یک مجموعه بیشتر باشد؛ بازخوردهای نهایی هم بیشتر میشوند. اصلا اگر بخواهیم کمی از هم دیدگاه سازمانی بیرون بیاییم؛ افزایش اعتماد به نفس افراد تاثیر به شدت زیادی روی زندگی کاری و غیر کاری آنها در زمان حال و آینده دارد. مطمئنا این خواسته هر مدیر موفقی است که نیرو چه در شرکت خودش چه در موقعیتهای دیگر شغلی، انسان توانمندی باشد.
- تمرکز سازمانی
برخلاف سایر اشکال کوچینگ، کوچینگ سازمانی با تیم هایی کار می کند که یک سازمان را تشکیل می دهند. هدف حمایت از تکامل آنها بر اساس اهداف و اهداف شرکت است. در نتیجه، تعاملات کوچینگ سازمانی می تواند بسیار بزرگ و پیچیده باشد. آنها ممکن است شامل رهبری اجرایی و ده ها تیم باشند.
هنگامی که اعضای شرکت دارای ساختار هستند، مربیگری سازمانی می تواند به شناسایی و دستیابی به اهداف شرکت کمک کند. این برنامههای توسعه ممکن است شامل مدیریت بحران، دستیابی به سودآوری، و موضوعات تنوع و مسائل توسعه باشد.علاوه بر این، دستیابی به این اهداف عالی معمولاً به تیمی از مربیان حرفه ای نیاز دارد. تیم مربیگری باید بر اساس سطوح تجربه، زمینه های تخصص و دانش صنعت بررسی شود. در حالی که تشکیل یک تیم مربی داخلی می تواند یک کابوس لوجستیکی باشد، شرکت های زیادی وجود دارند که در توسعه سازمانی تخصص دارند.
سازمان چه زمانی به کوچینگ نیاز دارد؟
اگر مدیر یا عضوی از یک سازمان باشید؛ احتمالا این سوال برایتان پیش آمده که شرکت ما چه زمانی به کوچینگ سازمانی نیاز دارد؟ خب به شکل خلاصه جواب این است:
وقتی بخواهید بازدهی انرژی سازمان را بالا ببرید،
وقتی هدف افزایش بازدهی مالی سازمان است،
زمانی که قصد تیمسازی هدفمند را داشته باشید،
هر موقع بخواهید جلو هدر رفتهای سازمانی را بگیرید،
وقتی بخواهید یک یا چند هدف سازمانی تعیین کنید،
زمانی که قصد کاهش تنشها را داشته باشید،
وقتی بخواهید مهارتهای مدیران یا افراد را بهبود بدهید،
و در نهایت وقتی که بخواهید همه چیز خوب پیش برود!
دیدگاهتان را بنویسید