بیزینس کوچینگ چیست؟
کوچینگ چیست؟
کوچینگ کمک به افراد برای تغییر آرزوها و حرکت در مسیر مطلوب است. حمایتی همیشگی از افراد است تا به شخصیت ایدهآل خود برسند. خودآگاهی، قدرت تصمیمگیری و توان تحول در افراد را پرورش میدهد. دستیابی به بهترین عملکرد، آموختن و پیشرفت در مسیر مطلوب را تضمین میکند. کوچینگ یک فرایندی است که عامل رشد و موفقیت دیگران است. اگر بخواهیم تعریف و روند این شغل را بازتر کنیم. میتوانیم بگوییم: “کوچینگ فرآیندی مکالمه محور است” این فرایند شامل جلساتی است که در آن کوچ (مربی) یا همراه موفقیت مراجع زمینه یادگیری،رشد و توسعه فردی یا حتی تحول فردی مراجع را از طریق کشف استعدادها و مهارتهای کلیدی او فراهم میکند.
کوچینگ از فرد در هر سطحی که هست برای تبدیل شدن به آنچه که میخواهد باشد، حمایت میکند. کوچینگ یک روش فوری و اورژانسی نیست که بهسرعت هم از یاد برود. بلکه دارای یک تاثیر ماندگار و بلندمدت روی فرد میباشد. کوچینگ باعث ایجاد آگاهی و انتخاب قدرتمند شده و در نهایت منجر به تغییر میشود. کوچینگ پتانسیل یک شخص را برای به حداکثر رساندن عملکرد او ارتقا میدهد. کمک میکند تا افراد بهجای اینکه توسط فرد دیگری آموزش ببینند، خودشان یاد بگیرند. فرایند کوچینگ به مراجع اطمینان میدهد که میتواند بهترین عملکرد خود را ارائه دهد، یاد بگیرد و به روشی که میخواهد پیشرفت کند. نیازی نیست که کوچ در زمینهی حرفهای یا کاری مراجع متخصص باشد تا بتواند خدمات کوچینگ را ارائه دهد.
کاربرد کوچینگ چیست
مهمترین کاربرد کوچینگ در کشف و حل «گمراهی» هایی است که فرد، گروه و یا سازمان با آن دستبهگریبان است. منظور از گمراهی، فهم از وجود مشکل و مانع، اما عدم درک چیستی مشکل و ناتوانی در حل آن است.
بهطور مثال در کوچینگ فردی ، ممکن است فرد در انتخاب مسیر زندگی خویش دچار گمراهی باشد. او ممکن است شغل و شرایط زندگی بهظاهر مناسبی هم داشته باشد و به نظر موفق بیاید؛ اما نوعی نارضایتی مبهم در دل خود احساس میکند. این نارضایتی ممکن است از روابط شخصی و عاطفی باشد، ممکن است از شغل باشد (نه لزوماً از درآمد آن شغل)، ممکن است از موقعیت اجتماعی و شخصیت بیرونی خویشتن باشد و هزاران نوع نارضایتی دیگر.
کوچ با تکیه بر روشهای کوچینگ و مهارتهای روانشناسانه خود، کمک میکند فرد دلیل این نارضایتی را کشف کند و ریشههای آنها را در درون خود بیابد و برای خود اهدافی تعیین کند. سپس با تکیه بر تواناییهای خویش، خود بتواند راهحلی برای رفع این موانع و دستیابی به مشکلات بیابد.
در کوچینگ گروهی و سازمانی نیز، با روشی مشابه، کوچ کمک میکند تا گروه و سازمان مشکلات خود را یافته و با تکیه بر تواناییهای خود راهحلی یافته و شروع به رفع آنها کند. در حقیقت کوچ، کمک میکند تا استعدادهای درونی شناختهشده و راهی برای شکوفایی هرچه بیشتر آنها پیدا شود. به زبان ساده کوچینگ روشی برای کشف استعدادهای خود، توسط خویشتن است؛
سالها دل طلب جام جم از ما میکرد/آنچه خود داشت زبیگانه تمنا میکرد
هدف کوچینگ چیست؟
اصلیترین هدف کوچینگ ایجاد «خودباوری» است، فارغ از اینکه مشکل و یا هدف چه چیزی است. هدف کوچینگ این است که به فرد را به این باور برساند که تمام موفقیتهایی که به دست میآورد ناشی از عملکرد خود او است.
هدف کوچینگ کمک به ایجاد تغییری در افراد (یا گروه، سازمان و …) است که دلخواه آنها است. کوچینگ به افراد کمک میکند تا بتوانند در مسیری قرار بگیرند که به دنبال آن هستند. کوچینگ با پشتیبانی از فرد (در هر سطحی از عملکرد) او را یاری می کند تا بتواند خود را به آن کسی که میخواهد تبدیل کند.
به زبان کلیتر میتوان گفت هدف کوچینگ دادن چنان جرئت قدرتمندی در افراد است که بتوانند تصمیمات بزرگی برای تغییر خود و زندگی خود بگیرند. این تصمیمات یا در راستای شکوفایی حداکثری استعدادهای نهفته فرد است که در طی فرایند کوچینگ آنها را کشف کرده است و یا در راستای حل مشکلاتی است که راهحل آنها را با کوچینگ از درون خویش کشف کرده است.
ضرورت وجود کوچینگ
در شرایطی که اضطراب و نگرانی زیاد و پذیرش کم باشد، یادگیری ضعیف میشود. مردم برای انجام اکثر کارها دانش لازم را دارند اما شرایط دشواری برای اجرای آنچه که میدانند، پیش رو دارند. ضرورتی ندارد که ما حتماً بیشتر از یک شخص یا رئیس یاد بگیریم، اما ضروری است آنچه که از قبل درون ما نهفته است را اجرا کنیم. افزایش فشار بیش از آنکه به نتیجهگیری کمک کند، باعث آزار و فلجشدن و از کار افتادگی میشود؛ مخصوصاً وقتی بخواهیم بر ضد فرهنگ متعارف موجود کار کنیم.
اگر واقعاً میخواهیم بهترین عملکرد را داشته باشیم، باید آن را با الگوهای رایجی بازنگری کنیم که سعی میکنند عملکرد را از طریق آموزش و دستور و سایر مداخلات مدیریت سنتی بهبود دهند. ما در مورد چیزهایی که باید تغییر کنند خیلی صحبت میکنیم، اما سؤال این است که آیا بهخوبی درک کردهایم که چگونه باید تغییر صحیح را انجام دهیم؟
“کوچینگ چیست” دورهای برای توانمند کردن افراد است تا آنها احساس آرامش و مفید بودن داشته باشند و با رسیدن به موقعیتهای مد نظر خود احساس رضایت کنند. این روش ضمن توجه به مشکلات و چالشهای پیش روی مدیر و کارمند، بر اهداف او نیز تمرکز میکند و سعی دارد تا با ایجاد حمایتهای لازم به او کمک کند تا به نتایج بهتر و سریعتری برسد.
در حال حاضر، کوچینگ از کارآمدترین روشهای توسعهی افراد و یک رویکرد قدرتمند در مدیریت عملکرد محسوب میشود. برخلاف آموزش که بهصورت معمول شامل یک گروه از افراد و دارای محدودیت زمانی است، کوچینگ یک روش متمرکز و فرد به فرد است که در هر ساعت و هر روز قابل اجرا است.
بیزینس کوچینگ ( Business Coaching )
فرآیندی است که یک کسب و کار را از جایی که اکنون در آن قرار دارد، به جایی می برد که مالک کسب و کار تمایل دارد بیزنسش به آنجا برسد.
پس از این که مالک کسب و کار مشخص کرد که تمایل دارد بیزینس خود را از وضعیت فعلی، به چه وضعیتی در آینده برساند، بیزینس کوچینگ به او در تعیین استراتژی، اولویتبندی کردن اهداف و استراتژی های لازم برای پیش بردن کسب و کار به سوی آن اهداف، کمک می کند.
فرایندی کارشناسانه توسط فردی متخصص و دارای صلاحیت که با بهرهمندی از مهارتی زیاد میتوانند به افراد دیگر کمک کنند تا آنها در کسبوکارشان موفق بوده و اهداف تجاری خودشان را به بهترین شکل ممکن برآورده سازند. این کارشناسان مهارتشان را در کمک به کسبوکارهای مختلف به دست آوردهاند و تخصص های لازم را از همین طریق کسب کرده اند.
چرا بیزینس کوچینگ؟
در دنیای امروز استفاده از ابزار قدرتمندی مانند بیزینس کوچینگ به شما به عنوان یک کار آفرین که تازه وارد دنیای کار شدهاید و نمیدانید در گام بعدی چه کاری انجام دهید و یا یک تاجر که در تلاش برای رشد و توسعه کسب و کار خود هستید میتواند کمک شایانی داشته باشد.
برای راه اندازی و شکوفا نمودن یک کسب و کار به تنهایی نمیتوانید تمامی کارها را به صورت انفرادی انجام دهید. کارهایی از جمله جذب مشتری، اداره روند کاری، برنامهریزیهای مالی و راهبردهای توسعه محصول شما را از رسیدن به اهدافتان باز میدارند. شما میتوانید با آموزش بیزینس کوچینگ در مورد این حرفه اطلاعات لازم را به دست آورید و یا یک کوچ حرفهای را به کار بگیرید.
استفاده از یک کوچ (مربی) حرفهای و توانمند به شما کمک می کند، تا به درکی عمیقتر از توانمندیها و نقاط قابل بهبود خود دست یابید، نسبت به اهداف شخصی و کسب و کارتان آگاهی و بصیرت بیشتری کسب کنید.
با یک جستجوی ساده در اینترنت به چندین و چند سایت بر میخورید که ادعا میکنند میتوانند کسب و کار شما را متحول سازند، اما بیشتر آنها راهکارهایی بیش از حد کلی نگر و عمومی ارائه می دهند. به عبارت دیگر منحصراً برای کسب و کار شما و نیازهای آن طراحی نشدهاند، برای همین هم تأثیر و کارایی چندانی ندارند.
شرایط هر کسب و کار با کسب و کارهای دیگر متفاوت است، نمیتوان یک فرمول جادویی نوشت و ادعا کرد که افزایش حجم فروش و سود دهی همه کسب و کارها و سازمان ها را در پی خواهد شد.
کوچینگ چگونه فرایند رشد فردی یا سازمان را تامین میکند
جوهره کوچینگ این است که افراد را تشویق میکند تا مسئولیتهای خود را بپذیرند. در حل مسئله خلاق باشند و بتوانند تصمیمات عالی اتخاذ کنند و از تمام پتانسیل و توانایی خود بهره ببرند و بهدنبال آن با طرح سؤالات هدفمند، قوی، نقطه زن و انگیزشی در چارچوب دغدغه و مشکل مراجع جریان زایش فکر و طوفان فکری ایجاد نموده و مراجع تشویق و وادار به تفکر شود و نسبتبه مشکل خود اشراف پیدا کند و توانمندی بررسی آن را از زوایای مختلف به دست آورد. با این شیوه خواسته و هدف واقعی مراجع شفاف میشود و او درمییابد که واقعاً بهدنبال چه چیزی هست و به نوعی از سردرگمی رها می یابد. چراکه هدفگذاری دقیق را براساس خواسته درونی خود انجام میدهد و در جهت رسیدن به آن انگیزه پیدا میکند و انرژی اولیه را برای اقدامی مؤثر پیدا میکند.
تحقیقات فدراسیون بینالمللی کوچینگ (ICF) نشان میدهد که:
- ۷۰ درصد از صاحبان کسبوکارهای کوچکی که یک کوچ کسبوکار را استخدام کردهاند، توانستهاند عملکرد خود را بهبود دهند،
- ۹۹ درصد از کارآفرینان خوشحال بودند که تصمیم به استخدام بیزینس کوچ گرفتهاند.
- ۸۵ درصد از کسبوکارهایی که از خدمات بیزینس کوچینگ استفاده کردهاند، نرخ بازگشت سرمایهشان (ROI) مثبت بوده است. یعنی هزینهای که برای این خدمات پرداخته بودند را از محل افزایش درآمد و سودآوری درآوردهاند.
- حدود ۴۰ درصد از شرکتهای فورچون (که در فهرست پانصد شرکت برتر دنیا قرار میگیرند) از خدمات بیزینس کوچینگ استفاده میکنند.
- بیزینس کوچینگ توانسته است تا حداکثر ۷۰۰ درصد بازگشت سرمایه (ROI) برای کسبوکارها ایجاد کند.
طی مطالعه ای بر روی شرکت های Fortune 1000 آماری بدست امده که مدیران چند درصد از مزایای کوچینگ استفاده کرده اند.
- افزایش بهره وری (53٪)
- افزایش خدمات به مشتریان (39٪)
- افزایش ماندگاری مدیران (32٪)
- کاهش هزینه ها (23٪)
- افزایش درآمد سالیانه (22٪)
و طی یک نظر سنجی از آن کمپانی بدست آمده که افرادی که از کوچینگ بهره مند شده اند، در موارد زیر پیشرفت هایی داشته اند:
- ارتباط با کارکنان
- رابطه با مدیران
- تیم سازی
- کاهش تعارض
- روابط کاری با مشتریان
دیدگاهتان را بنویسید